Små sidespor

Inn-, ut- og avledninger … og noen kortslutninger

Om megprofuse
  • Lettere nerdet språkentusiast med løpesko, grytesleiv og tidvis skrivekløe.

Kategorier


Slik er det også å ha bil

onsdag 29. juni 2005 av Monique

Dynamoremmen hoppet av i går. Jeg ringte verkstedet som hadde skiftet den kort før jeg overtok Trillian, men de var uhyre avvisende. Derfor ble det i stedet Carrozzeria Alfa i Drøbak som fikk besøk av Trillian. De var hyggelige og hjelpsomme på telefonen, og sa at de kunne se på henne i dag. De sa også at det helt sikkert var nok strøm på batteriet til at jeg kunne kjøre til Drøbak selv om dynamoremmen var hoppet av. Vel, på det punktet tok de feil.

Trillian satte kursen mot Drøbak med meg i passasjersetet, min eldste sønn i baksetet og en venn bak rattet (uten dynamorem virket ikke servoen, så det var for tungt å kjøre til at jeg følte meg trygg. Jeg hadde først tatt lappen knappe to måneder før). Midt på Mosseveien, der det bare er én fil i hver retning, døde Trillian imidlertid, og vi måtte trille inn til siden. Heldigvis og uheldigvis kom det en motorsykkelbetjent rett bak. Heldigvis fordi han kontaktet Viking og fikk de øvrige trafikantene til å kjøre litt pent forbi; uheldigvis fordi jeg kvelden før hadde oppdaget at det ikke var fulgt varselstrekant med bilen, og fordi ham der kjørte, hadde glemt lommebok og dermed førerkort i sin egen bil. Så vi snakket i vei i håp om at betjenten skulle glemme å spørre om både førerkort og varselstrekant. Det lyktes, og jeg lærte litt om politiets rutiner på kjøpet. Viking kom, og vi ble fraktet til Carrozzeria Alfa alle mann (etter en mindre, men kostbar omvei. Når man befinner seg i Oslo, må man nemlig betale ekstra for å få bilen fraktet til et verksted utenfor byen, og prisen beregnes etter avstanden).

Det er fint i Drøbak, men det var godt å kunne sette seg i Trillian og kjøre hjem igjen noen timer senere da hun hadde fått ny dynamorem.

Lagt inn i Æsj, typisk, Bilting og -tang | Ingen kommentarer »

Jeg falt for en italiener

onsdag 22. juni 2005 av Monique

Etter å ha prøvekjørt mye rart, falt jeg pladask siste uke da jeg prøvekjørte en grågrønn Alfa Romeo fra 2000, en 156 Sportwagon med Selespeed for å være mer nøyaktig. Og i dag ble herligheten min. Den tidligere eieren kom ut på jobben med henne, og vi undertegnet kjøpskontrakten på gjesteparkeringsplassen.

Etterpå kjørte eksen hennes (jeg er ganske sikker på at min nye bil er en dame) med meg som passasjer ned til Lysaker stasjon, der han skulle med toget. Da han gikk bort til stasjonen, skulle jeg så kjøre tilbake til jobben. Jeg begynte å bli bittelitt svett da jeg ikke fikk bilen i gir uansett hvor mye jeg prøvde. Men en telefon til en bekjent var alt som skulle til. Jeg hadde glemt at man må tråkke på bremsepedalen for å få biler av hennes sort i gir, når de står stille i frigir. Doh …

Nå står hun og pynter på parkeringsplassen utenfor vinduet mitt, og jeg gliser fra øre til øre. Fremover skal det bli den rene svir å dra på jobb (og hjem igjen).

Lagt inn i Bilting og -tang | Ingen kommentarer »