Små sidespor

Inn-, ut- og avledninger … og noen kortslutninger

Om megprofuse
  • Lettere nerdet språkentusiast med løpesko, grytesleiv og tidvis skrivekløe.

Kategorier


Mannen (i motsetning til kvinnen)

fredag 27. januar 2006 av Monique

Som alle andre Naturens Organismer, der ikke er undergaaet en Ændring ved Moderforholdet, er Manden Egoist eller rettere: Egocentrist, det vil sige: han sætter sig selv, sin Interesse, sine Glæder og sine Beskæftigelser som Midtpunktet i den Verden, i hvilken han lever.

Da Manden er i Stand til at leve og nyde alene, er han ligegyldig for de andre om ham levende Væseners Eksistens, deres Glæder, deres Lidelser; han tragter ikke efter at beskæftige sig med dem, hverken efter at skaffe dem Glæder eller Sorger, men han kommer heller ikke i nogen Maade ud af Ligevægt, selv om andre ikke beskæftiger sig med ham eller ikke viser sig taknemmelige overfor ham. Ivrig efter at tilfredsstille sin egen Lyst søger han at undgaa al Affekt, og lykkes dette, er han i Stand til at leve uden Kærlighed og uden Had, uden Glæde og uden Lidelse. Han er i Stand til at vælge sine Retningslinier og orientere sig uden dertil at behøve andres Billigelse eller Misbilligelse. Følsom som Manden er overfor Ganens, Synets og Hørelsens Glæder, og overfor de Glæder, som Rigdom, Magt og abstrakt Tænkning skaber, kan han gøre sig selv til Centrum, han kan leve og nyde uafhængig af andre, han kan uden fremmed Hjælp holde den Livsflamme i Kraft, som han er født med.
—Gina Lombroso (Kvindens Sjæl — 1927)

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

Til hjelp for vandalen

tirsdag 24. januar 2006 av Monique

At Torshov bilrekvisita støtter tenåringer (og andre) med planer om fantestreker var en ny erkjennelse for meg. Den erkjennelsen kom etter jeg i kveld fant følgende på side 104 i katalogen deres (som kan lastes ned fra nettsidene deres):

“Holts Tyreweld
Punkteringshjelp med ny on/off teknikk som gjør bruken enkel. Brukes på alle
typer dekk.”

Fremover skal jeg holde et skarpt øye med ungdom med det som likner en helt vanlig sprayboks beregnet på å tagge ned den lokale undergang under jernbanen. Sprayboksen kan jo være en trussel mot bilen min. Punkteringshjelp, grøss …

Lagt inn i Språknerding | Ingen kommentarer »

Valgets kvaler

tirsdag 24. januar 2006 av Monique

Monty Python på NRK2 eller karatetrening. Det var et hardt valg i dag. Jeg er sikker på at det at jeg gikk glipp av siste episoden av Monty, var en medvirkende faktor til at instruktøren kunne rose meg for mine spark og slag.
Spørsmålet er om mine evner for karate vil vise en støtt fallende kurve fremover — når jeg ikke lenger må få ut frustrasjonen over å gå glipp av Monty.

Vel, jeg finner sikkert noen erstatningsfrustrasjoner.

Lagt inn i Æsj, typisk | Ingen kommentarer »

Eksospriser

fredag 20. januar 2006 av Monique

Til dem som måtte lure på slikt, kan jeg opplyse at det koster 3 300 kroner å få byttet fremre del av eksosen på en Alfa Romeo Sportwagon hos Bilens Eksosanlegg på Økern i Oslo. Ikke spør hvordan jeg vet det … Hrmpfh!

Lagt inn i Bilting og -tang | Ingen kommentarer »

Jeg er jo kvinne

tirsdag 17. januar 2006 av Monique

I dag prøvde jeg å bruke litt logikk. Jeg er helt utmattet. Puha. Jeg får slutte med slikt.

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

Helt fortrolig

mandag 16. januar 2006 av Monique

Jeg vurderer seriøst å kjøpe isbrodder. Ikke si det til noen, please …

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

Kvinner og logikk

lørdag 14. januar 2006 av Monique

I det praktiske Liv er det langt bedre for Kvinden at forlade sig paa sit Instinkt, sin Intuition, sin Kærlighed og andres Eksempel end at anstrenge sig for at erhverve sig en Logik, der, naar den ikke ledsages af en Anspændelse, der overstiger hendes Kræfter, vil være hende en daarlig Vejleder.
—Gina Lombroso (Kvindens Sjæl — 1927)

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

Very fun

onsdag 11. januar 2006 av Monique

Jeg så nyheter på tv i dag tidlig. Et av innslagene omhandlet en ulykke der en turistbuss var innblandet; seks personer omkom. Det ble ikke sagt så mye i innslaget, men det ble vist et filmopptak fra ulykkesstedet. Et kort, men sigende opptak. Kameraet zoomet inn på bussen som lå på siden i veikanten, nærmere bestemt på bakparten av bussen. Der stod det med meterhøye bokstaver “FUN TRAVEL”.

Very fun, indeed.

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

Jeg vant, jeg vant!

tirsdag 10. januar 2006 av Monique

Hjemmetelefonen min ringte akkurat. Det er stort sett bare intervjuere som skal foreta spørreundersøkelser, smårollinger som leker med mors eller fars telefon, og min familie i Danmark som ringer til meg på hjemmetelefonen — alle andre bruker mobilnummeret mitt. Denne gangen var det nå verken familie, intervjuere eller smårollinger:

“You have just won a free cruise to the Caribbean. To claim your prize, press 9,” sa en lettere metallisk kvinnestemme da jeg tok telefonen. Riktig, ja — jeg har vunnet hovedpremien i en konkurranse jeg aldri har deltatt i.

Jeg vil tro at det er min telefon som hadde vunnet et cruise til Karibia hvis jeg hadde tastet 9. Og gratis hadde det neppe vært. Og jeg som trodde jeg kunne stole på svindlerne, på at de holdt seg til e-posten min, altså. Så feil kan man ta.

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

En alterosentrisk dag

tirsdag 10. januar 2006 av Monique

I dag har jeg bakt tyve boller, fire bondebrød og to rugbrød. I tillegg har jeg syltet rødbeter til den store gullmedaljen. Av erfaring vet jeg at jeg ender med å gi bort rundt regnet halvparten av alt (minus bollene – jeg har gitt naboen fire som takk for at han gav meg en dunk spylervæske, men resten skal ungene nok få satt til livs). Min alterosentriske side ser ut til å ha tatt overhånd.

Lagt inn i Alt det andre | Ingen kommentarer »

« Eldre innlegg