Små sidespor

Inn-, ut- og avledninger … og noen kortslutninger

Om megprofuse
  • Lettere nerdet språkentusiast med løpesko, grytesleiv og tidvis skrivekløe.

Kategorier


Bitt av medstudent – krever 36 millioner kroner

fredag 20. februar 2009 av Monique

Dagens fantastiske historie er sakset fra Dagbladet: En 23-åring bet en 29-åring i øyenbrynet som reaksjon på et slag i ansiktet. 29-åringen sier nå i retten at det var traumatisk å bli bitt, og at han hadde nedsatt syn i to uker etterpå. Og det kan man kanskje forstå, men følgende tyder kanskje mer på at det er en som ikke har gjort hjemmeleksen sin – både i overført og mer bokstavelig forstand:

29-åringen frykter nå at han ikke klarer å gjennomføre masterstudiene og få seg en godt betalt lederjobb i næringslivet, og at han må klare seg til livets opphold med bare en bachelorgrad i stedet.

Det er ingen fin framtid, mener 29-åringen, som har regnet seg fram til et framtidig inntektstap på 15,9 millioner kroner og 20 millioner kroner i oppreisning.

Jeg har egentlig bare én kommentar:

Lagt inn i Alt det andre | 1 kommentar »

Senterpartiet og den vanskelige ytringsfriheten

onsdag 4. februar 2009 av Monique

Hva hjertet er fullt av, løper munnen over med, sier vi der jeg kommer fra – og man skal høre mye før ørene faller av. Ørene (eller i dette tilfellet, øynene) mine sitter i beste fall litt løst etter at jeg i dag leste et typisk eksempel på en overløpende munn. Munnen tilhører Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete, som kanskje selv ble litt forbauset da hun sa følgende i et forsøk på å forklare hvorfor blasfemisaken er blitt en belastning for regjeringen:


– Jeg var nødt til å sette foten ned. Det har blitt skapt et inntrykk av at vi vil innskrenke ytringsfriheten, noe som er selve grunnpilaren i Sps verdisyn. Dette kunne vi ikke leve med lenger.

– Sakset fra Aftenposten

Hvorfor de ikke kan leve med at det blir skapt et inntrykk av at de vil innskrenke ytringsfriheten, når en slik innskrenking er selve grunnpilaren i verdisynet deres, kan man jo lure litt på. Det er da alltid noe at de endelig har valgt å vedkjenne seg denne holdningen.

Jeg må uansett konstatere at Senterpartiets hjerte er fullt av helt andre ting enn jeg trodde …

… eller kanskje Navarsete bare burde lære seg litt om setningskonstruksjon.

Lagt inn i Språknerding | Ingen kommentarer »