Slik er det også å ha bil

Dynamoremmen hoppet av i går. Jeg ringte verkstedet som hadde skiftet den kort før jeg overtok Trillian, men de var uhyre avvisende. Derfor ble det i stedet Carrozzeria Alfa i Drøbak som fikk besøk av Trillian. De var hyggelige og hjelpsomme på telefonen, og sa at de kunne se på henne i dag. De sa også at det helt sikkert var nok strøm på batteriet til at jeg kunne kjøre til Drøbak selv om dynamoremmen var hoppet av. Vel, på det punktet tok de feil.

Trillian satte kursen mot Drøbak med meg i passasjersetet, min eldste sønn i baksetet og en venn bak rattet (uten dynamorem virket ikke servoen, så det var for tungt å kjøre til at jeg følte meg trygg. Jeg hadde først tatt lappen knappe to måneder før). Midt på Mosseveien, der det bare er én fil i hver retning, døde Trillian imidlertid, og vi måtte trille inn til siden. Heldigvis og uheldigvis kom det en motorsykkelbetjent rett bak. Heldigvis fordi han kontaktet Viking og fikk de øvrige trafikantene til å kjøre litt pent forbi; uheldigvis fordi jeg kvelden før hadde oppdaget at det ikke var fulgt varselstrekant med bilen, og fordi ham der kjørte, hadde glemt lommebok og dermed førerkort i sin egen bil. Så vi snakket i vei i håp om at betjenten skulle glemme å spørre om både førerkort og varselstrekant. Det lyktes, og jeg lærte litt om politiets rutiner på kjøpet. Viking kom, og vi ble fraktet til Carrozzeria Alfa alle mann (etter en mindre, men kostbar omvei. Når man befinner seg i Oslo, må man nemlig betale ekstra for å få bilen fraktet til et verksted utenfor byen, og prisen beregnes etter avstanden).

Det er fint i Drøbak, men det var godt å kunne sette seg i Trillian og kjøre hjem igjen noen timer senere da hun hadde fått ny dynamorem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: