Møkk!

Fredag kjørte jeg til Ruterknekt for å få byttet Trillians frontrute. Den var nemlig så full av steinsprut at jeg den første dagen jeg hadde Trillian, trodde den bare var full av møkk og døde insekter etter selgerens kjøretur fra Drøbak (der han bodde) til jobben min på Fornebu. Da “møkken” ikke gikk bort da jeg vasket frontruten, sjekket jeg det nærmere, og oppdaget at det var steinsprut.

Frontruten ble skiftet, og jeg satte kursen mot Alnabru der jeg skulle kjøpe et par småting. Jeg er imidlertid ikke så kjent med veiene hit og dit ennå, og hadde ikke fått innstilt navigasjonen riktig før jeg kjørte fra Ruterknekt. Derfor svingte jeg inn på en bensinstasjon, og stoppet motoren mens jeg innstilte navigasjonen. Det skulle jeg ikke ha gjort. Da jeg skulle starte motoren igjen, klikket det bare i tenningen. Batteriet var dødt. En hjelpsom sjel med en batteribooster hjalp meg slik at jeg fikk liv i bilen igjen, og så kjørte jeg til Alnabru. Jeg likte ikke at batteriet var dødt, men jeg ble beroliget med at det kan skje for selv de beste biler. Likevel, jeg kjørte fra København til Oslo i går, i Trillian; burde da ikke batteriet være sprekkeferdig av strøm?

Noe er i hvert fall alvorlig feil. Fredag kveld kjørte jeg til Son der bilen stod på en parkeringsplass i en liten båthavn, mens jeg befant meg på en hytte på en liten øy utenfor Son. Nå i ettermiddag, to døgn senere, da jeg skulle sette meg i bilen og kjøre hjem, var den steindød igjen. Den gav ikke engang et eneste lite klikk fra seg da jeg vred på nøkkelen. Jeg fikk heller ikke slått av alarmen, men måtte låse opp bilen manuelt, så alarmen hylte til jeg klarte å lokalisere nøkkelen til å slå den av med (når ikke fjernkontrollen virker). Heldigvis var det en vennlig sjel som lånte meg startkabler slik at jeg kunne bruke et gammelt båtbatteri til å få liv i bilens batteri og kjøre hjem.

Det er ingen tvil om at noe sluker strøm selv om motoren er slått av; spørsmålet er bare hva. Men det skal jeg finne ut av: Jeg har lånt et multimeter som skal hjelpe meg med det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: