Språklige nøtter

Språklige nøtter kan man alltid finne — og jeg knasker dem fornøyd:

“Midlertidig prakering ved Eiksmarka skole” står det på et av vegvesenets knallorange skilt som jeg kjørte forbi i dag tidlig. Kanskje jeg skulle bruke litt tid på å prakere i dag, sånn midlertidig, når jeg ikke har noe bedre å fordrive tiden med. Det høres litt moro ut — for først må jeg jo finne ut av hva det i det hele tatt kan være for noe.

På jobben er det en skjerm ved hver inngang med informasjon til besøkende om hvem som har møter i hvilke møterom og slikt. Nederst på skjermen står det imidlertid “Vennligst henvend dem i servicesenteret”. Hva et servicesenter er, eller hva slags service man får der, kan man selvfølgelig lure på (Jeg tror faktisk at det er det bensinstasjonene har gått over til å kalle seg selv etter de sluttet å gi noe særlig service), men … hvem er det egentlig man skal henvende i servicesenteret? Det burde skjermen også gi informasjon om. (Det skal i parentes bemerkes at jeg har brukt nærmere to år på å få noen til å rette “dem” til “Dem”.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: