Å skjære ost

Den beste gaven jeg har fått det siste året: En dansk osteskjærer med fem års garanti på klingen. Familiebesøk fra Danmark har sine fordeler, særlig når bemeldte familie er lei av å kjøpe klinger til meg, og finner en løsning på det problemet.

Dagens kulturhistorie: Det var ganske visst en nordmann som oppfant ostehøvelen, men en danske oppfant osteskjæreren. En osteskjærer egner seg bedre til litt mykere hvitost og til dem som liker litt tykkere osteskiver enn en norsk ostehøvel produserer. Det gjør jeg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: