Oppe og ikke gråter?

Første gang jeg så det tenkte jeg ikke så mye over det — folk skriver så mye rart. Men nå er det femte gang på et par uker jeg ser det, og jeg skjønner at det er mange som vet noe jeg ikke vet. Vil en eller annen vennligst fortelle meg hvor uttrykket “Oppe og ikke gråter” stammer fra? Det er jo kjekt å vite om jeg skal ergre meg eller glede meg over det jeg ikke har fått lest.

2 thoughts on “Oppe og ikke gråter?”

 1. At en er oppe og ikke gråter er vel bare en artig ord-tvist.

  Er en oppe og gråter så har en det jo trist å leit, så det er en måte å spørre om en har det bra på, selv om en på en måte spør om det motsatte. :p

  Det er nok bare fordi det faller så lett på tungen, men blir helt feil grammatisk!?

  Kan ikke se for meg at dette stammer fra noe sted, dette er bare sånn som folk fra forskjellige kanter har sagt på forskjellige tider, men som fenger sånn at det bare har spredd seg mere og mere..

  MAO: Det finnes nok 16 åringer i dag, som aldri har hørt utrykket brukt av andre, men som bruker det! Så …

  Like

 2. Takk for innspill. 🙂 Nå er det fem år siden jeg skrev det innlegget – opprinnelig postet jeg det i “dagboka” mi på Blink, som jeg siden bare kopierte over i bloggen min – og jeg fikk faktisk noen svar den gangen (men svarene kom ikke med hit). Det *er* en forfatter som har gjort uttrykket kjent, en nynorsk forfatter, og vedkommende skrev det (selvsagt) på nynorsk. Hvem det var, husker jeg ikke – og det er jo bittelitt flaut. 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: