Astronomer mot orddeling

Det anbefales ikke å ta en kjapp tur innom de språklige blomstene på AMOs nettsider før man legger seg. Ikke hvis klokken er på feil side av to om natten, man er stuptrøtt og man skal tidlig-tidlig-tidlig opp neste dag. Det er nemlig plent umulig å løsrive seg. Jeg satt der i natt — og jeg ble sittende. Jeg leste og lo så tårene trillet (absolutt!), sikkert i over en time. Jeg angrer intet — men herre jemini, så trøtt jeg er i dag.

Erfaringen burde kanskje ha lært meg et og annet, for nøyaktig det samme skjedde for rundt to år siden da jeg sist besøkte AMOs nettsider. Og nei, jeg er ikke den mest aktive sjefen i AMO, men medlemskapet mitt er hellig.

Har du lest helt ned hit uten å vite hva AMO er, er en forklaring på sin plass: AMO står for Astronomer mot orddeling (men ikke-astronomer er spesielt velkomne som medlemmer), og medlemmene mener at språkvandalisme som særskriving må bekjempes med alle midler. Men AMO handler ikke bare om særskriving. Det er et utall underavdelinger. Det finnes også en fraksjon for deg (forutsatt at du er opptatt av språkbruk). Jeg er for eksempel medlem i IMAGE, innvandrere mot anglosaksiske genitivendelser. Jepp, det er noe for alle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: