Bilen min har det fint

I kveld lyktes det endelig. Det gamle batteriet er tatt ut av bilen, og det nye sitter der det skal. Slutt på startproblemer om vinteren. Men jeg klarte det ikke uten hjelp. Det måtte tre forskjellige pipenøkkelsett til for å løsne de tre muttere som holdt batteriet på plass, og den ene mutteren var nesten umulig å komme til. Alfa Romeo er ikke laget for å gjøre tilværelsen enkel for hobbymekanikere.

I går sa en mekaniker som så ned i motoren på bilen min, at det så ut til at det var olje i kjølevæsken — et tegn på at toppakningen må skiftes. Jeg dro rett til merkeverkstedet der deres mekaniker så på kjølevæsken i fem sekunder. Han flirte litt og beroliget meg med at fargen på kjølevæsken bare er et resultat av at de har blandet rød og blå væske. Bilen min har det fint. Jeg dro tilbake og fortalte den første mekanikeren dette, hvorpå han himlet med øynene og sa at man ikke skal blande rød og blå. Hvem skal man tro? Jeg har nå lest litt om blanding av rød og blå kjølevæske og burde vel være bekymret, men jeg velger å ignorere min nyervervete viten. Bilen min feiler ikke det fjerneste — det er det jeg vil vite.

Alfa-mekanikeren kunne også fortelle meg at det ikke er uvanlig at det tar to timer å skifte en pære i midtkonsollen. Selv jeg kan regne ut at det da vil koste ca. 1 500 kroner. Jeg tror jeg klarer meg uten lys en stund til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: