Sommeren med Alfaen min

En sjelden gang iblant har det hendt at bilen min er hoppet ut av gir — vanligvis får jeg den kjapt i gir igjen. To ganger har det hendt at jeg måtte slå av motoren og starte bilen igjen for å få det til å virke, men det har ikke vært det store problem. Før jeg kjørte til Danmark siste søndag hadde jeg bilen på verksted. De fant ikke noen feil ved giret, og mente ikke det var alvorlig, men anbefalte meg å få oppgradert programvaren til girkassen på et verksted som kunne gjøre det. Det skulle jeg ordne etter ferien. Verkstedet fikset ellers en del andre ting som måtte være på plass for at den kunne passere EU-kontroll. De byttet noen stag, bremser og andre ting, og det ble ikke akkurat billig, men så kjørte bilen som en drøm etterpå — og jeg satte kursen mot Danmark.

I Danmark fikk jeg, som nevnt under, en parkeringsbot om morgenen da jeg skulle kjøre hjem. Da jeg så boten, distraherte det meg akkurat nok til at jeg glemte at det stod tre stenheller langs høyre side av bilen. De var akkurat så høye at de ikke kunne ses fra førersetet, så jeg svingte selvfølgelig pent og pyntelig rett inn i den forreste. Forskjermen fikk en gedigen bulk, og må byttes, men bilen kjørte som den skulle — heldigvis — og vi kjørte hjem.

I dag tidlig da jeg var på vei for å drikke kaffe hos en av vennene mine, hoppet bilen ut av gir midt i et (heldigvis lite trafikkert) kryss. Jeg fikk den ikke i gir igjen, så jeg slo av motoren — men denne gangen fikk jeg den ikke startet igjen. Bilen er helt død. Nå har Falken hentet den.

Forsøker noen å fortelle meg noe?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: