Ungdommens sjokkerende musikksmak

Min eldste sønn sier at han synes at Johnny Cash er kul. Og det er visst den generelle oppfatningen på den ungdomsskolen han går på. Akkurat nå spiller han Ring of Fire i god gammel versjon — omatt og omatt og omatt igjen.

Jeg liker selv en del av musikken til Johnny Cash, men da jeg var tenåring oppfattet vi musikken hans som kjedelig og gammeldansaktig. Litt gammelmodig og litt for mye country. Og country — hvem liker vel country som tenåring? Javel, han fikk et comeback med kassegitaren de siste ti årene av livet sitt, men det var vel ikke de yngre generasjonene som først og fremst digget ham da heller.

Men Johnny Cash er altså den kuleste av de kule, og jeg er i mild sjokktilstand. For tjue år siden var det bare gamlingene som likte Cash. Hva blir det neste? Opera på topp ti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: