Et ekte antikvariat

Midt i november benyttet jeg den fantastiske oppfinnelsen som internett er, til å bestille noen bøker fra et antikvariat i København. Alt går jo så mye raskere i dag når man kan gjøre det meste på internett. Det vet jeg alt om, så da jeg sendte min bestilling avgårde, ba jeg samtidig antikvariatet sende meg fakturaen elektronisk eller eventuelt bare en mail med fakturabeløpet og de bankopplysningene jeg trengte for å overføre beløpet til antikvariatets konto i Danmark.

Noen dager senere mottok jeg en mail som bekreftet min bestilling. I mailen stod det også at jeg ville motta fakturaen i posten; og så snart antikvariatet hadde mottatt fakturabeløpet, ville de sende bøkene til meg. Ja, ja, jeg var på sett og vis ikke altfor overrasket over at jeg ikke fikk de opplysningene jeg hadde etterspurt. Det var tross alt et antikvariat jeg hadde bestilt fra, ikke sant?

Men tiden gikk, og jeg fikk ingen faktura i posten. Og jeg fikk heller ingen bøker. Nok forventer jeg ikke samme effektivitet fra et gammelt antikvariat som fra diverse andre foretak som gjerne vil ha tak i noe av innholdet på bankkontoen min, men til slutt innså jeg at fakturaen nok aldri kom til å dukke opp hvis ikke jeg gjorde noe selv. Så for noen dager siden skrev jeg så en høflig mail til antikvariatet der jeg lurte på om fakturaen kunne ha forsvunnet i posten mellom København og Oslo. Svaret kom allerede dagen etter, og det var et svar som viste at dette er et antikvariat som er akkurat slik et ordentlig antikvariat skal være. De skrev nemlig følgende:

Kære kunde

Pardon, bøgerne og bestillingssedlen var blevet begravet i nogle bunker af bøger. Jeg iler med at sende en faktura til forudbetaling. Undskyld!

Med venlig hilsen

xxxxxx xxxxxxxxx

Jeg tror faktisk det var det beste svaret jeg kunne få fra et antikvariat. Og det mener jeg helt hundre prosent. Jeg smilte da også for meg selv da jeg leste den korte mailen, og det gjør jeg fortsatt hver gang jeg ser den. Det lukter mange, mange hyllemeter med støv og gamle bøker og en distraksjonsfaktor ikke langt unna min egen lang vei. Jeg liker slikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: