Det er forskjell på venstre og høyre

Tirsdag bestilte jeg et pollenfilter til Trillian fra en forhandler i Storbritannia, og jeg ble gledelig overrasket da det lå i postkassa allerede i går. Glad og fornøyd tok jeg det med ut til kjæresten (som hadde dobbelsjekket at det var det riktige filteret til akkurat min bil før jeg kjøpte det), og i dag skulle vi så bytte ut det gamle filteret med det nye.

Her var det ikkeFørst tok vi av vindusviskerne og gummilisten på venstre side under frontruta, for der visste vi helt sikkert at pollenfilteret satt (som det kan ses her til høyre). Og så klødde vi oss litt i hodet, for der var ikke noe pollenfilter. Så tok vi av gummilisten i høyre side (der man ikke trenger fjerne vindusviskerne for å komme til), og dér satt det. Vi tok ut det gamle filteret, som var så fylt av møkk at det ikke er noe under at luftfuktigheten i bilen har vært høy i det siste, og så pakket vi ut det nye, skinnende hvite filteret og satte det i. Eller det var det som var meningen, men vi endte likevel med å sette i det gamle pollenfilteret igjen (etter først å ha renset det som best vi kunne).

Hvorfor? Nja, bare fordi. Det har bare bittelitt å gjøre med at pollenfiltre til venstre- og høyrekjørte Alfa Romeo-er ikke er helt like, selv om bilene ellers er samme modell og årgang.

(Skulle du tilfeldigvis kjøre rundt i en Alfa Romeo 156 sportwagon eller sedan fra før 2002 med rattet på høyre side, kan du få et pollenfilter av meg.)

Kjæresten gjorde for øvrig mer enn brorparten av jobben i dag. Men nå vet jeg hvordan man gjør. Så når det nye pollenfilteret som ble bestilt (fra Tyskland) i kveld, kommer, har jeg tenkt meg å bytte det selv. Nemlig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: