Danmark i Norge

Jeg har i alle de årene jeg har bodd i Norge, når noen spurte hva som brakte meg til landet, iblant fleipet med at vi dansker følger en intrikat plan om å ta over styre og stell i Norge igjen, og at det er derfor det er så mange dansker her. “Bare vent og se,” har jeg sagt. Alle kjenner jo opptil flere dansker som har bodd her i en liten evighet, og de fleste har visst syntes at påstanden min var litt morsom. Da jeg leste gårsdagens Dagens næringsliv, gikk det imidlertid opp for meg at jeg kanskje har vært nærmere sannheten enn jeg kunne ane; nå er det bare litt mer åpenhet rundt danskenes annektering av alt som er norsk. Jeg leste nemlig følgende:

SAS strømlinjeformer navnepolitikken og omdøper sitt norske flyselskap fra SAS Braathens til SAS Danmark.
— Vi samles nå under én tydelig identitet og signaliserer klart at vi er en del av SAS-gruppen, konstaterer administrerende direktør for det som etter 1. juni blir hetende SAS Norge, Ola H. Strand.

En annen sak er at jeg skulle likt å vite hva det er Ola H. Strand egentlig er administrerende direktør for i dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: