Når plikten forstyrrer

“Hvorfor gjøre i dag hva man kan utsette til i morgen?” sa jeg, sånn litt på fleip og litt på alvor til Tor Willy her om dagen. Jeg liker nemlig å ta livet litt med ro når anledningen bare byr seg.

Det gjorde den for eksempel i kveld. Jeg har alltid fri fra den faste jobben på tirsdager, så når det nå er mandag kveld, er det jo ingen grunn til ikke å slappe av. Det er ganske visst en mindre oversettelse jeg må ha gjort og levert innen vanlig arbeidsdags slutt i morgen, og først må jeg sette meg inn i Trados, et relativt avansert oversettelsesverktøy; men siden jobben er såpass liten som den er, mente jeg at det rakk rikelig å begynne på den i morgen. Så kvelden i kveld har vært helt min egen (og tolvåringens). Lykke.

Nåh ja – det var lykke, helt til for litt siden, sånn rundt halv elleve. Da kom jeg plutselig på en liten detalj jeg hadde glemt: Jeg skal møte i tinghuset klokken kvart over åtte i morgen tidlig. Mine meddommerplikter kaller igjen. Er det noen som har en vegg jeg kan dunke hodet inn i?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: