Jeg vil, jeg vil, men …

For en uke eller to siden gikk det opp for meg at den avdelingen jeg jobber i hos Telenor, skulle samles hjemme hos lederen vår torsdag den 14. juni, altså i dag, og kose seg med vin og diverse. Typisk nok hadde mine gutters far kort før spurt om gutta kunne være hos meg en del dager denne uken, blant annet torsdag, siden han skulle til broderlandet i jobbsammenheng; og ettersom jeg på daværende tidspunkt ikke hadde andre planer, svarte jeg selvfølgelig at det var helt greit. Så jeg meldte avbud til sjefen, og forberedte meg på en travel uke.

Og så tenkte jeg egentlig ikke mer på det. Lørdag dro jeg alle mine tre gutter med innom Brilleland. Eldstemann har nemlig klaget på at han ser litt dårlig i det siste, og lånt både sin fars og mine gamle briller når han skulle se tv. (Det er bittelitt rart, men selv om guttas faderlige opphav er nærsynt, og jeg er langsynt, er brillene våre tilsynelatende nokså like. Da jeg en i en periode for mange år siden ikke hadde noen briller, lånte jeg også de avlagte brillene hans. En optiker forklarte meg en gang for mange år siden at jeg riktignok er langsynt, men at jeg er nærsynt i de brytningsfeilene jeg også er belemret med – eller hvordan man nå uttrykker det i optiske termer. Det må vel på en eller annen måte være det som er årsaken til at en langsynt og en nærsynt kan ha nytte av de samme par brillene.)

I hvert fall tenkte jeg at det var like greit å få sjekket synet til alle gutta, og dro dem altså med på Brilleland for å få tatt en av de her helt enkle testene og eventuelt bestille time hos optiker hvis maskinen viste at de kanskje burde hatt noe på nesen. Det viste seg at minst to av guttene etter all sannsynlighet er såpass nærsynte at de bør ha briller, så jeg valgte å bestille en time til hver av dem hos optikeren. Jeg skal hilse og si at det ikke er enkelt å få optikertime til tre gutter, i hvert fall ikke hvis man helst vil ha de tre timene samme dag og helst på noenlunde samme tidspunkt av døgnet (og fortrinnsvis også hos den samme optikeren), men etter litt bladring på skjermen kunne damen bak disken da fastslå at de kunne skvise alle tre inn torsdag klokken henholdsvis 16.30, 18.00 og 19.00. Og det passet jo egentlig bra når alle tre nå likevel skulle være hos meg det meste av uka.

Tirsdag fikk jeg en e-post fra eksen: Han skulle ikke til Sverige likevel, og jeg fikk altså ikke alle gutta i huset fra onsdag til fredag. Nå ja, tenkte jeg, det var for så vidt greit. Så kunne han bli med til optikeren hvis han hadde lyst. Det streifet meg et lite øyeblikk at jeg nå faktisk kunne bli med på den her komsammen hjemme hos lederen min, for guttas far kunne jo bare dra til optikeren med gutta uten meg. Men jeg slo tanken fra meg igjen etter rundt regnet to sekunder. Hvis gutta mine skal ha briller, vil jeg helst være der når de får høre det. Slik er det nå å være forelder.

Så da dro jeg i stedet litt tidlig hjem fra jobben for å rekke første brilletimen med yngstegutten. Guttas far skulle bli med til brilletimene for de to eldste, og sendte yngstemann bort til meg da tidspunktet nærmet seg. Klokken 16.20 tråtte vi inn døren hos Brilleland og satte oss til å vente. Minstemann betrodde meg at han hadde tenkt på linser. Litt spent var han jo. Jeg forklarte at jeg ikke trodde han trengte briller, og at barn ikke får linser. Så lekte han litt med noen småpenger han hadde i lommen, og prøvde (og lyktes i) å åpne de avlåste utstillingsmontrene i vinduet bak ham. Optikeren var en del forsinket, og det er kjedelig å vente.

Mens vi satt der, spurte de unge damene som jobber i butikken, med jevne mellomrom om vi trengte hjelp. Nei da, vi hadde time hos optikeren klokken 16.30, så vi ventet bare, sa jeg da. Og så ventet vi litt mer. Klokken 16.45 oppdaget vi at det først er neste torsdag gutta har time hos optikeren. En dag lærer jeg kanskje å treffe riktig dag når jeg tropper opp til en time jeg har bestilt.

Ja, ja – jeg gjør da fremskritt. Denne gangen kom vi ikke for sent.

Det er vel bare naturlig at jeg (og et par kolleger) nettopp i dag fikk en hyggelig invitasjon fra Posten, en invitasjon til hygge og bespisning – neste torsdag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: