Dagens overflødige SMS

Takk for at du ringte Falck. Husk, du kan alltid ringe Falck 02222 ved behov for assistanse.

Den tikket inn for et par timer siden, SMS-en som sannsynligvis er både dagens, ukens og årets mest overflødige. Ja da, ja da, jeg ringte til Falck på 02222 i går, så det er ikke akkurat feil informasjon, men jeg vil jo mene det ville være bittelitt mer kundevennlig om de bare lærte opp den man snakket med, til å avslutte alle telefonsamtaler med “Takk for at du ringte,” hvis de synes det er så viktig å si det. Skal jeg være helt, helt ærlig, så synes jeg imidlertid, sånn helt, helt personlig at det kun ville være marginalt mindre irriterende enn når de spiller tiden min med en SMS som ikke forteller meg noe nytt. Jeg ringte dem tross alt ikke fordi jeg hadde så fryktelig lyst til å snakke med dem; jeg skulle bare ha dem til å frakte Trillian på verksted i morgen. Og egentlig vil jeg helst slippe å tenke på det akkurat nå, for jeg blir i så forbasket dårlig humør når jeg gjør det. Det er sjelden noen fornøyelse å snakke med Falcks redningstjeneste, det er gjerne simpel nød.

Og neste gang jeg trenger assistanse? Tjah, selv om den meningsløse tekstmeldingen fra Falck egentlig kunne friste meg til å ringe Viking og ikke Falck neste gang jeg trenger slik hjelp, så er Falck nokså trygge likevel. Jeg er nemlig medlem hos Falck og har telefonnummeret på en diskret liten merkat i hjørnet av frontvinduet på bilen, og det ville være penger ut av vinduet å ringe noen andre. Og det gjør bare tekstmeldingen deres enda mer meningsløs. Kjære Falck — kan jeg få foreslå at dere slutter å sende slike tekstmeldinger til medlemmene deres?

Og det mest meningsløse av alt? Tjah, da jeg ringte Falck i går, var det for å bestille en redningsbil til å kjøre Trillian på verksted i morgen tidlig klokken sju. Da har hun nemlig fått time slik at jeg kan finne ut av om hun skal dødsdømmes, eller om hun kan fikses for en relativt billig penge. Den unge mannen jeg snakket med, kunne imidlertid ikke ta imot forhåndsbestillinger, men ba meg ringe igjen torsdag morgen når jeg trengte bilen. Skal vi gjette at det tikker inn en ny “Takk for at du ringte Falck”-melding fredag formiddag?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: