Ikke akkurat en ren fornøyelse

De siste gangene badet her i huset er blitt vasket, har en av gutta mine fått gjøre det (mot behøring belønning i form av klingende lommepengemynt). Egentlig kunne gutta gjerne få ta akkurat den jobben hver gang den må gjøres, men siden jeg av erfaring vet at de og jeg har ganske forskjellige standarder når det gjelder dorengjøring, tar jeg likevel selv vaskejobben iblant. I dag gjorde jeg for eksempel det.

Da jeg var nesten ferdig, skulle jeg bare ta den siste kroken, den ved siden av vasken der jeg av mangel på andre oppbevaringsmuligheter har stablet blant annet to femlitersdunker med såpe, en trakt, noen ekstra flasker med sjampo og et par andre ting som til vanlig ikke er i veien der.

Jeg vet ikke akkurat når jeg selv sist vasket badet, men jeg vet at det var før sommerferien. Jeg noterer meg at testen som er blitt utført på badet siden sist jeg vasket derute, med all tydelighet har bevist at tre-fire liter flytende såpe som ikke lenger befinner seg i en dunk, rekker å størkne ganske bra når såpen befinner seg på et relativt avgrenset område og ellers får være i fred, men at den likevel villig vekk blir til flytende såpe igjen så snart det kommer en dråpe vann bort i den. Og den er nesten komplett umulig å tørke, vaske eller skylle bort. Jeg konstaterer også at såpen vil fungerer strålende som badeskum hvis vi noen gang skulle være i beknep for slikt. Avløpet skummer i hvert fall fornøyd, og jeg har måttet sette all videre såpebortvasking på hold til skumnivået er fallet nok til at jeg igjen kan se hvor avløpet egentlig er.

Jeg vil for øvrig anbefale mine barn ikke å komme rett hjem fra skole, men det er en helt annen sak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: