Endrede vilkår

Jeg fikk et brev i posten i går. Da jeg åpnet det og så av overskriften at det bare omhandlet endrede vilkår for et kredittkort, holdt jeg på å kaste det – men akkurat idet det var på vei ned i papirsøpla, fanget ett av de endrede vilkårene blikket mitt. Slik så det ut:

Administrasjonsgebyr

Administrasjonsgebyr for inaktivt kort hvis kortet ikke har blitt brukt på 12 måneder, eller det ikke er utestående kreditt på det? Hallo! Vi vet alle at det er dyrt og dumt å ha gjeld på et kredittkort, men at det også skal koste penger hvis man ikke bruker det og ikke skylder penger på det, det synes jeg er litt i drøyeste laget.

Jeg trenger egentlig ikke dette kredittkortet; det er utelukkende en ekstra sikkerhet, kjekt å ha i tilfelle det vanlige bankkortet streiker, eller hvis jeg skulle få et akutt behov for penger jeg ikke har. Og det finnes heldigvis fortsatt mange kredittkortselskaper som ikke tar noe gebyr for inaktivitet, så der kan man si at Terra Visa Gold administrerte seg rett ut av lommeboka mi.

Jeg tar jo heller ikke betalt av kundene mine når jeg ikke utfører jobber for dem.

P.S.: Litt googling viser at det ikke er noe helt ukjent fenomen å ta administrasjonsgebyr for inaktive kontoer, men det er hovedsakelig kasino- og gamblingnettsteder som driver med slikt. Utover dem er det ikke så mange andre – bortsett fra noen enkelte kredittkortselskaper altså. Men så kan man vel også betrakte gjeld på kredittkort som en slags avansert gambling.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: